Інспектора одного з митних постів Львівської митниці судитимуть за хабарництво, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальній справі стосовно інспектора одного з митних постів Львівської області, який обвинувачується у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за частиною 4 статті 368 Кримінального Кодексу України.

Правоохоронцями встановлено, що посадовець, використовуючи своє службове становище, у травні 2014 року отримав 32 тис. грн хабара за безперешкодний пропуск на митну територію України вантажу з незаконним звільненням від митного контролю.

Запобіжним заходом інспектору обрано домашній арешт, а також його звільнено із займаної посади. На цьому тижні обвинувальний акт спрямовано до суду.

Правоохоронці наголошують, що екс-чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125