Група сенаторів США, серед яких Джон Маккейн, Бен Кардін, Джин Шахін і Джим Ріш, висловила стурбованість у зв'язку з порушенням кримінальної справи проти екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і закликала грузинську владу подумати про те, в якому напрямі вони ведуть країну.

«Ми вкрай розчаровані і занепокоєні висунутими головною прокуратурою звинуваченнями проти Саакашвілі і низки високопоставлених чиновників колишнього уряду», - сказано в заяві сенаторів.

Сенатори також закликали уряд Грузії і прем'єр-міністра «зосередитися на майбутньому, а не на минулому, і вести країну вперед, а не назад». «Керівництво Грузії має добре подумати про напрям, в якому воно веде свою країну», - також йдеться в заяві сенаторів США, передають «РІА Новости»

Як повідомляв ForUm, Головна прокуратура Грузії прийняла постанову про притягнення до кримінальної відповідальності екс-президента країни Михайла Саакашвілі, а також екс-глави МВС Вано Мерабішвілі, колишнього генпрокурора Зураба Адеїшвілі, екс-міністра оборони Давида Кезерашвілі і колишнього мера Тбілісі Гігі Угулава.

Йдеться «про розгін мирного мітингу 7 листопада 2007 р., про незаконне вторгнення того ж дня в телекомпанію «Імеді» і злочинні дії з метою заволодіння майном бізнесмена Аркадія (Бадрі) Патаркацишвілі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45