Харків'янин, який напав на автобус з солдатами внутрішніх військ, засуджений до 5 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

«Вироком Київського районного суду Харкова одного з нападників на автобус з військовослужбовцями визнано винним в активній участі у масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України). Суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, а також у повному обсязі задовольнив цивільний позов військової частини», - сказав прокурор району Олександр Бударний.

Вирок суду не набув чинності, оскільки йде час на апеляційне оскарження.

Під час досудового розслідування зазначеного факту було встановлено також організатора заворушень. Стосовно нього прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, що супроводжувалися погромами і підпалами, знищенням майна) та ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Досудове слідство у провадженні наразі триває.

Нагадаємо, 8 квітня група осіб закидала автобус «ПАЗ» з військовослужбовцями внутрішніх військ України камінням та іншими предметами. Таким чином нападники намагалися не пропустити правоохоронців з будівлі облдержадміністрації. Вони розбили скло, кузов службового транспорту, завдавши військовій частині збитків на загальну суму понад 40 тис. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501
Теги