Співробітники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність двох військовослужбовців однієї з військових частин, дислокованих на території Житомирської області, які викрадали з військової частини авіаційне пальне.

За даними прес-центру СБУ, офіцери, один з яких безпосередньо відповідав за технічний стан військових літаків, за рахунок недостатньо якісного проведення регламентних робіт на літаках, що перебувають на бойовому чергуванні, штучно створювали залишок авіапального, який потім вивозили і реалізовували.

Правопорушники були затримані співробітниками СБУ «на гарячому» під час спроби вивезти з території військової частини 500 літрів авіаційного пального.

Стосовно затриманих прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Керівництвом Міністерства оборони України прийнято рішення позбавити офіцерів їхніх військових звань і звільнити Збройних сил України без права на пенсію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом