Протягом 28 липня у Луганську через бойові дії загинуло п'ятеро мирних жителів, восьмеро отримали поранення, повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

«Внаслідок постійних обстрілів міста загинуло 5 мирних жителів (усі вони перебували на утриманні в будинку престарілих), отримали поранення 8 мирних луганців. За минулу добу «швидкою допомогою» здійснено 96 виїздів», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що під артилерійський обстріл потрапив інтернат № 1 (будинок престарілих), що розташовується на вулиці Геологічній, 17.

Крім того, внаслідок обстрілу зафіксовано пошкодження 14 житлових будинків та об'єктів.

При цьому від електропостачання відключено понад 40 тисяч абонентів у всіх районах Луганська, без газопостачання залишаються понад 4 тисячі жителів, від водопостачання та водовідведення було відключено понад 20 тисяч абонентів в обласному центрі.

Як повідомляв ForUm, з початку активних збройних зіткнень на початку липня на території Луганська загинуло 93 мирних жителі, з яких 1 дитина, 407 осіб отримали поранення, в тому числі 4 дітей.

Згідно з доповіддю ООН, з початку проведення антитерористичної операції на сході України загинуло 1129 осіб, поранено майже 3,5 тисячі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240