Однією з причин відставки прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка могло стати його бажання зберегти за собою роль публічного політика.

Таку думку в ході прес-конференції на тему: «Чому втік Яценюк: наслідки зради» висловив експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько.

За його словами, на сьогодні є кілька припущень щодо того, чим було продиктоване рішення Арсенія Яценюка подати у відставку.

«Перше - це спроби зберегти за собою роль публічного політика і йти на вибори», - зазначив експерт.

Ще одне припущення, за словами Фінька, полягає в тому, що таким чином Яценюк хотів чинити політичний тиск.

«Друге - Яценюк зробив маневр за прикладом Івана Грозного, коли той поїхав в Олександрівську слободу. Тобто, псевдовідставка, з розрахунком на те, що (його попросять - Ред.) повернутися до керівництва, і тоді він може висловлювати вимогу ухвалити ці три законопроекти (пов'язані з газовою сферою та секвестром бюджету - Ред.)», - додав Фінько.

Також, згідно з ще одним припущенням, відставка прем'єр-міністра України могла стати наслідком «закулісних змов у середині правлячих кіл, що ініціаторами цього є тільки «УДАР», який тісно співпрацює з «газовою групою».

«Четверта гіпотеза - це наслідки дій президентської команди, з якою прем'єр-міністр, нібито втратив плідний діалог», - резюмував Фінько.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238