Маріупольські металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь» переходять на скорочений режим роботи внаслідок загрози з постачанням сировиною через безперервні бойові дії на ділянці «Авдіївка-Ясинувата» на Донецькій залізниці.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі ТОВ «Метінвест-холдинг».

«У зв'язку зі складною ситуацією підприємства змушені перевести на скорочений режим роботи ряд виробничих потужностей. На МК «Азовсталь» через переведення виробництва в економрежим скоротилася виплавка конвертерної сталі. У резерв виведена прокатна група цехів комбінату «Азовсталь» за винятком товстолистового цеху і шаропрокатного відділення. Обмеження постачання коксівного вугілля призвело до збільшення періодів коксування в коксохімічному виробництві, виробіток коксу скоротився. Доменні печі ММК імені Ілліча переведені на «тихий хід». Через зниження виробництва чавуну скорочена виплавка сталі. На цей момент критичними є залишки коксу на МК «Азовсталь» - 2 доби, ММК імені Ілліча - 2,5 доби», - сказано в повідомленні.

Також підкреслюється, що «Метінвестом» опрацьовуються альтернативні варіанти доставки необхідної сировини для металургійних комбінатів.

У повідомленні також зазначається, що пропуск через Донецьку залізницю очікують понад 30 потягів, навантажених залізорудною сировиною для комбінатів.

«Бойові дії ставлять під удар економіку Донбасу, а разом з ним - і всієї України», - прокоментував ситуацію генеральний директор «Метінвест» Юрій Риженков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44