В Україні з нагоди II Юнацьких Олімпійських ігор стартувала естафета олімпійського вогню.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

«На знак підтримки наших олімпійців перед початком літньої юнацької Олімпіади, яка проходитиме в китайському Нанкіні з 16 по 28 серпня, розпочалася естафета олімпійського вогню і проходять церемонії підняття Державного прапора та прапора НОК України», - йдеться в повідомленні.

26 липня символічна естафета стартувала на Ахілловому Дромі (Тендрівська коса, Херсонська область), де в давні часи проводилися спортивні ігри - Ольвійські агони, які включали в себе атлетичні змагання і біг колісниць.

Згідно з повідомленням, організатори відтворили давню церемонію, під час якої жриці за допомогою сонячних променів запалили смолоскип з олімпійським вогнем, щоб передати його в усі регіони України.

Першими вогонь отримали призери Олімпійських ігор Сергій Кірсанов (веслування на байдарках і каное) та Олена Петрова (біатлон).

Активними учасниками заходу стали діти з Луганської та Донецької областей, які відпочивають й оздоровлюються в таборі «Ластівка». На завершення спортивного свята юні олімпійці випустили в небо синьо-жовті кулі, що символізують мир і єднання всієї України.

Смолоскип з олімпійським вогнем пронесуть по Україні, естафета фінішуватиме 6 серпня в Києві на церемонії проводів української збірної на Юнацькі Олімпійські ігри в Нанкін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48