Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків представив створену указом Президента Національну раду реформ, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

За словами Шимківа, цей консультативно-дорадчий орган покликаний запровадити системну модель управління реформами.

Заступник глави АП також зазначив, що сьогодні в Україні всі гілки влади мають структури, які займаються реформами, однак протягом довгого часу значного просування в цьому напрямі не спостерігалося. Він підкреслив, що Нацрада не замінюватиме структури, які вже існують у державі, але координуватиме діяльність владних структур щодо розробки та впровадження реформ.

Серед першочергових напрямів, які потребують реформування, Шимків назвав розробку антикорупційної реформи, реформу судової системи, дерегуляцію, реформи держслужби та правоохоронних органів. Також окремо йдеться про розробку бачення «Україна-2020» як стратегії, куди рухатиметься країна.

«Нацрада реформ має стати платформою для прийняття узгоджених колегіальних рішень. До її складу входять Президент, Прем'єр-міністр, Голова Верховної Ради, Глава Нацбанку та 4 представників громадських організацій. Засідання Нацради проводиться раз на 2 місяці або в разі необхідності», - сказав Шимків.

«Ми не створюємо жодного державного органу, у нас є досить органів виконавчої влади для реалізації реформ. Але чого не вистачає, так це координації процесу прийняття рішень, для чого й створено Нацраду», - підкреслив заступник глави АП.

Він також наголосив, що в структурі Нацради буде створено Агентство, яке займеться проектним менеджментом з втілення в життя конкретних проектів.

«Агентство визначає керівника проекту і делегує в робочу групу з представників відповідних органів влади та громадськості. Така робоча група може фінансуватися донорськими організаціями», - заявив Шимків і додав, що при Нацраді також буде створено донорський комітет, який забезпечуватиме фінансування робочих груп і розробку реформ.

Шимків також зазначив, що нині ведеться організаційна робота: протягом наступних двох тижнів буде сформовано виконавчий комітет, а протягом трьох місяців планується розробити модель сталого бачення розвитку країни, кількісні, якісні та часові параметри моделі реформ.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко 23 липня підписав указ про створення Національної ради реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом