У Донецьку без електроенергії залишається низка районів міста, на 13.00 обстановка залишається напруженою, в районах тихо.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

«Досі без електропостачання частина Куйбишевського (с.Октябрський), Петровського (мкр-рн Трудівські) і Кіровського районів Донецька. Залишаються знеструмленими електрооб’єкти в селищі Піски, через що без електроенергії - Донецький казенний завод хімічних виробів. Аварійні бригади почнуть ремонт після припинення боїв поблизу ліній», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за інформацією компанії ДТЕК, заміновано підстанцію високовольтних мереж на території заводу «Точмаш» у Донецьку, в результаті чого існує загроза знеструмлення міської інфраструктури частини Київського району Донецька, підстанції Донецької залізниці, заводу «Точмаш».

Разом з тим, через ускладнення ситуації та відсутність електропостачання призупинена робота супермаркету «Амстор» у Петровському районі, трьох магазинів АТБ у Петровському, Київському та Ленінському районах. Всі інші магазини торговельних мереж відчинені, товари надходять в продаж.

Ринки міста працюють, проте скоротилася кількість відкритих торговельних точок.

Всі сільгосппідприємства міста працюють. Незважаючи на складні умови, ведеться збирання зернових культур. Станом на 28 липня прибрана озима пшениця - 1457га, намолочено 5293,6 т, ярий ячмінь - 328га, намолочено - 865т.

Як повідомляв ForUm, 25 липня стало відомо про замінування підстанції, яка розташована на території заводу «Точмаш» у Донецьку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43