Кабінет Міністрів України затвердив положення про Пенсійний фонд.

Про це йдеться в постанові уряду №280, розміщеній на урядовому порталі.

Згідно з положенням, ПФ є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через міністра соціальної політики.

ПФ реалізує державну політику у сфері пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, котрі підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню.

Керівництво діяльністю ПФ здійснює правління фонду, чисельність і персональний склад якого затверджується Кабміном.

Глава правління ПФ призначається та звільняється з посади Кабінетом Міністрів за поданням прем'єр-міністра, що вноситься на підставі пропозиції міністра соціальної політики.

Глава правління ПФ має двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються і звільняються урядом за поданням прем'єр-міністра, що вноситься на підставі пропозиції міністра соціальної політики.

Гранична чисельність державних службовців та працівників ПФ затверджується Кабміном; структура апарату ПФ затверджується главою правління фонду за погодженням з міністром соцполітики.

Пенсійний фонд є юридичною особою публічного права, має печатку, власні бланки, рахунки в органах Державної казначейської служби та в банках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127
Теги