У Донецькій області перебуває 323 дитини, включаючи дітей-сиріт та вихованців інтернатів, які потребують негайної евакуації, заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

«На жаль, наші спроби вирішити питання про евакуацію хворих дітей із зони конфлікту в Донецькій області поки так і не дали ніяких результатів. Прихильники ДНР у категоричній формі забороняють вивозити дітей із зони АТО», - наводить слова Шкіряка Управління зв'язків з громадськістю МВС.

За його словами, насамперед йдеться про 135 хворих дітей з Донецького міського та Донецького обласного будинку дитини (41 і 48 дітей відповідно), а також Макіївського будинку «Малятко» (46), де перебувають ВІЛ-інфіковані діти.

Радник міністра заявив, що НЗФ з надуманих причин постійно блокують будь-які спроби вирішення цього питання, продовжують шантаж і, погрожуючи персоналу, забороняють евакуацію.

Як повідомляв ForUm, 26 липня близько 17:15 представники так званої ЛНР викрали з інтернату Луганська 60 дітей-сиріт та без відповідних дозвільних документів на двох автобусах намагалися вивезти їх у Росію.

Вранці 27 липня дітей-сиріт повернули в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом