На українсько-російському кордоні в межах Донецької та Луганської областей протягом доби члени незаконних збройних формувань постійно обстрілювали позиції прикордонних підрозділів та сил АТО, у тому числі з території РФ, зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, з 10.00 до 13.05 та з 13.30 до 14.45 27 липня пункт пропуску «Довжанський» (Луганська область) обстріляли з мінометів і гаубиць, унаслідок чого загинуло четверо прикордонників, двоє отримали поранення.

За даними відомства, вогонь вівся з населеного пункту Черніков (РФ), було випущено понад 250 снарядів.

Крім цього, здійснено мінометний обстріл пункту пропуску «Маринівка» (Донецька область), також здійснювалися обстріли ротних і батальйонних тактичних груп ЗСУ, які розташовуються недалеко від кордону в Донецькій області.

«Всього здійснено чотири обстріли із застосуванням артилерії і протитанкових ракетних комплексів. Обстріл вівся як з території України, так і з території Росії», - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що зберігається загроза завдання артударів по силах АТО, що діють у прикордонних районах України, з використанням вогневих засобів, які розосереджені в районах російських населених пунктів Матвєєв-Курган, Лисянка, Міллерево і Новошахтинськ.

Так, 03.50 28 липня прикордонним нарядом над пунктом пропуску «Успенка» (Донецька область) виявлено розвідполіт російського безпілотного літального апарату.

«Як правило, після такого обльоту здійснюється артилерійський обстріл українських сил з території РФ», - уточнили в Держприкордонслужбі.

Як повідомляв ForUm, раніше в РНБО повідомили про чотирьох загиблих прикордонників і двох поранених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом