Експерти комісії з вивчення причин авіакатастрофи «Боїнга-777» повідомили, що дані бортових самописців вказують на те, що причиною руйнування та падіння літака стала «масова вибухова декомпресія» внаслідок численних осколкових уражень від ракетного вибуху.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації, яка наводить зведену інформацію інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони.

Також наголошується, що 27 липня група міжнародних експертів і співробітників ОБСЄ була допущена до місця аварії малайзійського «Боїнга-777» поблизу Шахтарська Донецької області.

«Українська армія впритул наблизилася до місця катастрофи, але активних бойових дій в цьому районі не проводить», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що в комюніке Європейського поліцейського бюро висловлена надія на швидке поліпшення умов роботи слідчих на місці катастрофи малайзійського лайнера в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом