Верховна Рада восьмого скликання ризикує стати гіршою за нинішню. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України (група «За мир і стабільність») Володимир Олійник.

«Це вже восьмий парламент незалежної України. Якщо оцінювати сім скликань ВР, то самі виборці не зможуть назвати жодного ідеального. Завжди люди про ВР відгукувалися погано, а про свій вибір - критично. Низьким був рівень довіри до парламенту. І очікувати, що ВР восьмого скликання буде кращою, немає підстав», - заявив він.

Олійник вважає, що депутатський корпус ВР восьмого скликання ризикує бути ще більш неякісним. «У парламент не пройдуть ті, хто більш професійний, а ті, хто голосніше кричить. Думаю, все триматиметься на ура-патріотизмі: «Ура! За Батьківщину!», «Продовжуємо військові дії!». Цього достатньо для обрання. І не дивно, що певні люмпенізовані лідери піднімаються нагору рейтингів. Але вони навряд чи мають команди, державницьке бачення вирішення проблем. Це біда України. Можна прогнозувати, що восьмий парламент буде ще гіршим за колишній», - прогнозує він.

За словами парламентарія, багато  хто спробує пройти в парламент виключно у своїх інтересах. «Дострокові вибори у Києві радикально ситуацію не змінили. Нових підходів до життя Києва за місяць так і немає. Воюють за посади, за те, щоб бути ближчими до фінансів, до землі», - навів приклад політик.

«Ще один великий мінус. При тому, що до ВР сьомого скликання ставляться дуже критично - в ній представлена вся територія України, у тому числі південний схід. «Чи буде в новому парламенті представлена вся Україна? Крим - однозначно ні. Луганська і Донецька області - під великим питанням. Під час війни проведення виборів, це швидше питання не вибору, а того, хто рахує. І навряд чи можна говорити про те, що вибори в нинішніх умовах, відповідатимуть вимогам Конституції України, згідно з якими кожен громадянин має право обирати і бути обраним», - вважає Олійник.

За його словами, перед парламентськими виборами необхідно припинити конфлікт на сході, внести зміни до Конституції, надавши регіонам реальні повноваження, а також ухвалити новий закон про вибори народних депутатів.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом