Арсеній Яценюк на посаді прем'єр-міністра України був представником «партії війни». Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Вся діяльність Яценюка була провальною, починаючи від його участі в перевороті, стояння на Майдані, підписання угоди 21 лютого, яку ніхто не збирався виконувати», - сказав Погребинський.

Також експерт розкритикував економічну політику уряду.

«Більшої шкоди для України, ніж діяльність Яценюка, важко собі уявити. Не можу сказати, що він несе всю відповідальність за всі проблеми вітчизняної економіки, але він у цьому брав участь. Чого варті його слова про припинення торговельних відносин з РФ. Він виступав у ролі того, хто нагнітав атмосферу навколо конфлікту з південним сходом, тобто був представником «партії війни». Така людина в кожному разі довела би економіку до колапсу. Його відхід - це добре, але ми не знаємо, що буде далі. Інша справа, що він пішов не через усвідомлення глибини провалу, а тому що зрозумів, що зробити нічого не може і не хоче нести відповідальність за те, що станеться з економікою через 2-3 місяці», - вважає він.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом