Жодна з серйозних реформ не була завершена Арсенієм Яценюком на посаді прем'єр-міністра. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив політолог Володимир Цибулько.

«На жаль, жодна із серйозних реформ не завершена. Прийнята тільки реформа вищої освіти, але це на довгострокову перспективу. Що стосується якоїсь внутрішньої мобілізації, то мені здається, що Арсеній Яценюк був кращим прем'єром, ніж революціонером. Хоча суспільство очікувало від нього дива, але за термін, необхідний для встановлення нової влади, він примудрявся приймати оперативні рішення», - сказав Цибулько.

Політолог відзначив і позитивні рішення Яценюка на посаді прем'єр-міністра.

«Знайшлися резерви для Збройних сил і Національної гвардії. Гвардія була створена з нуля, нехай і на основі внутрішніх військ. Усе ж це зовсім інша якість», - зазначив він.

«Що стосується економічного блоку, то найважчими для нього були питання ГТС і держзакупівель. Питання з держзакупівлями не вдалося зрушити з місця, тільки написаний проект закону. Боротьба навколо ГТС на повну потужність використана РФ, незважаючи, що вона всю мережу свого впливу втратила. І все ж це питання, на жаль, також не вирішене», - констатував експерт.

 

Тетяна Григор'єв, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136