Вчора, 27 липня, донецький енергохолдинг ДТЕК відновив видобуток вугілля на восьми з дев'яти своїх шахт у Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Як повідомляє ДТЕК, дев'ять шахт ДТЕК у Луганській області після загрози повного знеструмлення вже відновили нормальний режим роботи і видобувають вугілля. Шахта «Червоний партизан» продовжує залишатися знеструмленою.

Шахти «Довжанська-Капітальна», «Харківська», «Центросоюз», шахти ім. Фрунзе, ім. Вахрушева, «81-ша Київська», їм. Дзержинського, ім. Космонавтів працюють у звичайному режимі і видобувають вугілля, повідомляють Українські новини.

Шахта «Свердлова» працює частково: одна лава з трьох не працює через відсутність напруги.

«Шахта «Червоний партизан» повністю знеструмлена, видобуток не ведеться, заходи щодо підтримання життєзабезпечення шахти (відкачування води, провітрювання гірничих виробок) не ведуться», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомляв ForUm, дев'ять шахт «ДТЕК» у Луганській області (об'єднання Ровенькиантрацит і Свердловантрацит) змушені були зупинити видобуток вугілля у зв'язку із загрозою відключення від електропостачання, при цьому три тисячі гірників були евакуйовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27