Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України («Украерорух») в результаті закриття повітряного простору над частиною країни може у 2014 році скоротити дохід на 70-80% порівняно з 2013 роком, пише «Сегодня».

«Внаслідок катастрофи цивільного повітряного судна Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував політ за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було встановлено заборону щодо використання повітряного простору для польотів цивільних повітряних суден у східному регіоні України. З урахуванням цього міжнародні авіакомпанії, що виконують польоти з Центральної і Північної Європи, а також Америки і Канади в напрямку Південно-Східної Азії стали обходити повітряний простір над зоною АТО», - зазначили в прес-службі «Украероруху».

За даними відомства, транзитні польоти через повітряний простір України призупинили такі міжнародні авіакомпанії як Air France, Lufthansa, «Аерофлот», Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, British Airways. Крім того, скоротили виконання транзитних польотів авіакомпанії «Трансаеро», Turkish Airlines, LOT, «Бєлавіа».

У держпідприємстві уточники, що частина потоків повітряного руху транзитного змістилася на північ від України, через повітряний простір Білорусі та РФ, а частина - на південь, у повітряний простір Румунії, Болгарії і Туреччини.

«Беручи також до уваги, що повітряний простір над Чорним морем після анексії Росією Криму за рекомендаціями міжнародних організацій та агентств, таких як ICAO, EASA, FAA і IATA, використовується авіакомпаніями значно менше, це не може не позначитися на обсягах наданого «Украерорухом» обслуговування. Такі обставини можуть призвести до зниження рівня доходів провайдера аеронавігаційного обслуговування на 70-80% порівняно з 2013 роком, і в результаті відтермінувати проекти модернізації аеронавігаційної системи України, передбачені Планом Єдиного європейського неба (LSSIP)», - підрахували в «Украерорусі».

Представники держпідприємства заявили, що не втрачають надії на припинення збройного протистояння на Сході України, і очікують відновлення транзитного потоку.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Імовірно, всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46