Прикордонники заявляють, що 26 липня вертоліт Мі-8 перетнув кордон України, після чого повернувся на територію Росії, при цьому внаслідок боїв на кордоні загинув один український військовослужбовець.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби.

«О 07.00 26.07.2014 прикордонним нарядом на напрямку «Можаївка (РФ) - Юганівка (Україна)» (ділянка відділу «Станично-Луганське» Луганського загону), на висоті близько 200 м, виявлено 3 вертольоти Мі-8, два вертольоти летіли територією РФ уздовж лінії кордону, третій - перетнув кордон з РФ в Україну до 200 м і повернувся назад)», - сказано в повідомленні.

Також, за даними відомства, продовжується нарощування військової техніки підрозділів російської армії поблизу кордону, а російські військові обладнали артилерійські вогневі позиції в районах населених пунктів Матвєєв-Курган, Куйбишеве та Новошахтинськ (Росія).

У Держприкордонслужбі наголошують, що незаконні збройні формування продовжують артилерійські обстріли прикордонних позицій.

«З 01:15 до 02:25 26.07.2014 здійснювався обстріл пункту пропуску «Новоазовськ» з боку РФ. 4 військовослужбовців поранені... З 18:30 до 18:40 26.07.2014 по блокпосту ЗС України в районі н.п. Григорівка з боку РФ було здійснено кілька пострілів з танка. Внаслідок обстрілу загинув 1 військовослужбовець ЗС України та 1 поранений», - сказано в повідомленні.

Крім того, 26 липня здійснювався мінометний обстріл пунктів пропуску «Маринівка» і «Червонопартизанськ», а також артилерійський обстріл з лінії державного кордону пункту пропуску «Дякове».

Як повідомляв ForUm, 23 липня ввечері прикордонниками був зафіксований переліт в Україну безпілотного літального апарату з боку Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом