Група конгресменів США внесла на розгляд палати представників конгресу США законопроект про визнання України головним союзником США, поза НАТО, а також надання Україні прямої військової допомоги.

Про це повідомила прес-служба одного з авторів документа - республіканця Джима Герлака.

«Законопроект уповноважить президента Сполучених Штатів почати роботу з українським урядом для визначення його потреб у військовій та розвідувальній галузях, а також у сфері безпеки. Він також дозволить надати необхідну допомогу для захисту української демократії і суверенітету», - сказано в повідомленні.

«Наш законопроект пропонує визнати Україну головним позанатівським союзником США, щоб забезпечити цю країну життєво необхідними ресурсами і гарантувати її безпеку - те, що НАТО пропонує членам альянсу», - заявив у свою чергу інший автор законопроекту, конгресмен-демократ Марсі Каптур, повідомляє «ИТАР-ТАСС»

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко висловив думку про те, що у разі, коли санкції не працюють, є підстави для звернення до Конгресу США про надання Україні для розв’язання проблем безпеки спеціального статусу - головного союзника поза блоком НАТО, такого як Ізраїль, Австралія та Філіппіни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426