Глава МЗС Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі у телефонній розмові висловилися за негайне припинення вогню на Донбасі і початок переговорів між протиборчими силами.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«У фокусі уваги була українська криза. Глави зовнішньополітичних відомств погодилися в тому, що з усіма розбіжностями у підходах важливо домогтися негайного припинення вогню в зоні внутрішньоукраїнського конфлікту і початку переговорів між протиборчими силами згідно з домовленостями, закріпленими у Женевській заяві Росії, США, ЄС та України від 17 квітня», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Лавров також нагадав, що Росія запросила спостерігачів ОБСЄ на свої пункти пропуску «Гуково» і «Донецьк» на кордоні з Україною й чекає їх прибуття на місце без затримок.

Російський міністр попросив Керрі «дати своїм підлеглим вказівку перестати чинити перешкоди відповідній роботі ОБСЄ».

У той же час, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», з посиланням на держдепартамент США, Керрі наполягав на тому, що важка зброя з Росії використовується в конфлікті на Донбасі.

«Під час телефонної розмови Керрі закликав міністра закордонних справ РФ Лаврова, щоб Росія зупинила потік важкого озброєння і ракет з Росії, а також припинила артилерійський вогонь по території України», - йдеться в повідомленні.

За даними зовнішньополітичного відомства РФ, відбувся також обмін думками щодо ситуації на Близькому Сході, де Дж. Керрі напередодні побував з робочим візитом.

Міністри обговорили також стан справ у двосторонньому російсько-американському діалозі з різних аспектів проблематики нерозповсюдження.

Розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

Як повідомляв ForUm, постійна рада Організації з безпеки і співробітництва в Європі погодила рішення про створення та відправлення наглядової місії на російсько-український кордон на пункти пропуску «Донецьк» і «Гуково» в Ростовській області Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53