Співробітники столичного УДСБЕЗ затримали на хабарі начальника управління юстиції одного з районів столиці, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Чиновник вимагав й отримав неправомірну вигоду від одного з представників приватного підприємства у розмірі понад 12 тисяч гривень. Оперативники затримали чиновника під час передачі грошей.

Як розповів начальник столичного УДСБЕЗ Сергій Стороженко, в таку суму керівник управління оцінив своє сприяння у винесенні постанови про відкриття виконавчого провадження з метою стягнення боргу з приватного підприємства.

Правоохоронці також встановили, що сума боргу становить майже 200 тисяч гривень. Що стосується інших подробиць домовленості між чиновником і підприємцем, то їх встановить слідство.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - «Одержання хабара». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нечистий на руку чиновник затриманий відповідно до статті 208 КПК України. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260