Міністерство закордонних справ України спрямувало ноту в зовнішньополітичне відомство Республіки Болгарія у зв'язку з дискримінаційними та українофобськими вчинками керівника групи аніматорів літнього табору «Містраль» на узбережжі Чорного моря в Ігоря Абессінова щодо дітей з України, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

«Беручи до уваги свідчення родичів українських дітей та очевидців, встановлена їм заборона на демонстрацію і носіння українських національних символів у таборі відпочинку й на цьому ґрунті моральне знущання, яке було завдано дітям з України шляхом демонстративного прояву неповаги до української національної символіки, можуть свідчити про скоєний ним злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалювання ксенофобських настроїв та міжетнічної нетерпимості», - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що подібна поведінка є неприпустимою для демократичного суспільства та європейської держави, в якій працевлаштований цей громадянин, і не може залишитися без належної реакції української і болгарської сторін.

МЗС України спрямовує ноту в зовнішньополітичне відомство Республіки Болгарія з проханням дати правову оцінку діям Ігоря Абессінова, провести розслідування цього інциденту і вжити заходів, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому.

З метою надання необхідного консульсько-правового захисту і сприяння українським дітям, а також з'ясування всіх обставин, до місця інциденту прибув український консул. Справа перебуває на особливому контролі МЗС і Посольства України в Республіці Болгарія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом