Рішення про арешт української військової льотчиці Надії Савченко буде оскаржено в Європейському суді з прав людини, найближчим часом її можуть етапувати до Москви. Про це журналістам у Воронежі після засідання обласного суду сказав адвокат Микола Полозов.

Він зазначив, що слідство у справі Савченко проводиться в Москві, і можна очікувати, що найближчим часом її переведуть із СІЗО у Воронежі до Московського слідчого ізолятора в Лефортово.

«Справа розслідується в Слідчому комітеті РФ у місті Москві. Відповідно, після винесення апеляційною інстанцією своєї постанови у слідства вже немає ніяких перешкод для того, щоб етапувати Надію Савченко зі слідчого ізолятора № 3 у Воронежі в якийсь слідчий ізолятор, швидше за все, в Лефортово, місто Москва, де проходитимуть основні слідчі дії. Ми припускаємо, що це може відбутися найближчим часом», - сказав Полозов, повідомляє «УНІАН».

Крім того, адвокат наголосив, що рішення Воронезького обласного суду буде оскаржено в Європейському суді з прав людини.

«Оскільки сьогодні було засідання апеляційної інстанції на постанову суду першої інстанції, то у нас є можливість подати відповідну заяву в Європейський суд з прав людини. Мало того, в Європейський суд уже подано заяву з боку України, і російська скарга згодом об'єднана з українською, має пріоритет, що означає, що розгляд справи в Європейському суді пройде в найкоротші терміни», - сказав Полозов.

При цьому він додав, що зазвичай розгляд займає кілька років, але в цьому випадку, через міжнародний резонанс, це відбудеться «у найкоротші терміни».

Нагадаємо, 25 липня Воронезький обласний суд відхилив апеляцію захисту і залишив під вартою Савченко до 30 серпня, відмовившись випустити його під заставу в 500 тис. рублів.

Як повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася у Воронезькому СІЗО. Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Раніше Воронезький суд ухвалив рішення залишити Савченко під вартою до 30 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36