Міністерство аграрної політики та продовольства України готує відповідні санкції щодо Російської Федерації у відповідь на заборону постачання української продукції.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив на брифінгу міністр аграрної промисловості і продовольства Ігор Швайка.

За словами Швайки, Україна змушена буде вдатися до санкцій як до відповідного заходу на попередні дії Російської Федерації, зокрема, на заборону постачання української молочної продукції і сирів та іншої продукції на територію сусідньої держави.

Міністр назвав такі дії Росії «нічим не обґрунтованими й політично мотивованими», зауваживши, що «тепер наш бізнес переорієнтується або на внутрішнє споживання, або на експорт в інші країни».

За його словами, такі заходи міністерство практикуватиме вперше.

«Досі в нашому міністерстві не було подібної практики, так що на підготовку конкретних санкцій знадобиться деякий час. Я думаю, що через тиждень питання буде остаточно доопрацьовано», - заявив міністр.

Як повідомляв ForUm, Російська Федерація забороняє імпорт усієї молочної продукції та молока з України, ввезення продукції рослинництва в ручній поклажі, багажі та у поштових відправленнях з 28 липня 2014 року. Крім того, Россільгоспнагляд з 16 червня запровадив тимчасові обмеження на ввезення у Росію продовольчої картоплі з України

У четвер, 24 липня, стало відомо, що Україна заборонила імпорт свинини з Росії.

Віталій Выголов

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116