Рішення Арсенія Яценюка про відставку політичне. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда.

«Очевидно, що Арсеній Петрович більше політик, ніж чиновник. Те, як він пішов у відставку і призначив своїм наступником Володимира Гройсмана, свідчить про те, що Яценюк добре розуміє: ситуація в Україні складна. Тому він здійснює політичні рішення. Рішення про відставку - політичне», - сказав Магда.

Експерт вважає, що воно пов'язане з розвалом коаліції. «Але тут цікава ситуація. Прем'єр говорить про безвідповідальність коаліції, а сам йде у відставку, знімаючи з себе відповідальність», - каже він.

«Серед плюсів його роботи відновлення співпраці з МВФ. Хоча багато запитань до уряду зараз є щодо різних аспектів. Протидія окупації Криму і розхитуванню ситуації на сході залишилася на рівні добрих намірів. Але, не думаю, що хтось інший на його місці вчинив би інакше. Склалася парадоксальна ситуація. Політик, який казав, що він прийшов як прем'єр уряду-камікадзе, іде на піку свого рейтингу. У виборців на дострокових виборах буде можливість дати оцінку таким діям», - вважає він.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112