Міністерство внутрішніх справ України розпочало кримінальне провадження стосовно лідера КПРФ Геннадія Зюганова, повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю відомства.

Йому інкримінують фінансування незаконних збройних формувань на сході України

«Правоохоронці встановили, що на інтернет-порталі «НикВести» було розміщено листа голови самопроголошеної Луганської Народної Республіки Валерія Болотова від 25 червня голові Центрального Комітету Комуністичної партії Російської Федерації Зюганову про вдячність від усієї Луганської Народної Республіки за гуманітарну допомогу і фінансову підтримку», - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що злочинні дії представників так званої ЛНР спрямовані на зміну меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей, руйнування інфраструктури Луганської області, що є тяжкими наслідками.

Головним слідчим управлінням МВС України від 24 липня внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 КК України.

Наразі Головне слідче управління МВС України проводить заходи щодо виклику Зюганова для проведення слідчих дій.

«У разі неявки зазначеної особи вживатимуться заходи для його примусової доставки за рішенням слідчого судді до місця виклику. Надалі зазначеній особі буде оголошено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою й оголошено в розшук», - пояснили в міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65