Слідству та міжнародним експертам будуть передані супутникові знімки місця падіння літака «Боїнг-777» 17 липня на території України.

Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенка.

Зокрема, за дорученням Президента знімки будуть передані представникам поліції Нідерландів та правоохоронних органів інших країн, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи, а також місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Завдяки наявності таких знімків експерти зможуть встановити точні місця падіння уламків літака, навіть тих, до яких у ході розшукових заходів досі немає доступу, або довести відсутність фрагментів літака, які були вивезені терористами з місця події», - сказано в повідомленні.

Прес-служба наголошує, що українська сторона готова й надалі сприяти максимально прозорому розслідування обставин трагедії й надавати всі матеріали міжнародній експертній комісії, що проводить розслідування.

Як повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що прямуував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом