Генеральна прокуратура погодила повідомлення про підозру одному з керівників самопроголошеної Луганської народної республіки громадянину Російської Федерації Миколі Козіцину.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

«Встановлено, що зазначена особа з початку травня дотепер здійснює керівництво окремими злочинними групами, які входять до складу терористичної організації, шляхом визначення ним бойових завдань, місць розташування, створення інженерних перешкод (блокпостів) і напрямків завдання збройних ударів по державних воєнізованих формуваннях України», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Козіцин вчиняє дії щодо забезпечення діяльності терористичної організації озброєнням та військовою амуніцією.

Постановою слідчого судді від 22 липня за клопотанням органу попереднього розслідування, погодженого Генеральною прокуратурою України, надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Козіцина оголошено в розшук.

Нагадаємо, 16 травня Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені Донецьку народну республіку (ДНР) та Луганську народну республіку (ЛНР) терористичними організаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52