У Вінниці на земельній ділянці «Greenfield» планують створити індустріальний парк площею 84,2 га.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами з посиланням на керівника Вінницького регіонального центру з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту Олександра Гавриша.

«Згідно із планом зонування, парк буде розміщено в Замостянському районі міста на земельній ділянці типу «Greenfield», тобто на так званих «зелених полях» без будь-яких споруд. Цей план місцева влада затвердила ще в жовтні 2007 року, а нещодавно рішенням сесії міської ради офіційно створений Вінницький індустріальний парк», - розповів Гавриш.

За його словами, на території парку хочуть розмістити від 10 до 30 нових інноваційно-промислових об'єктів, які повинні збільшити потенціал економіки міста в 2,5-3,5 рази.

«Його територію розділили на чотири сектори: для розміщення промислових об'єктів, житлового малоповерхового будівництва, об'єктів суспільного значення і зон рекреації, а також під будівництво бізнес-інфраструктури промислової зони (офісів, багатоповерхового будівництва, об'єктів соціально-побутового призначення)», - уточнили в повідомленні.

Гавриш також зазначив, що наразі територія вільна від забудови, розташована на кордоні міста, вздовж автомагістралі Немирівське шосе, паралельно до шосе прокладена залізнична транспортна гілка, що дозволяє організувати ефективну перевалку вантажів. До того ж на відстані 3,5 км від ділянки розташований аеропорт «Гавришівка».

Згідно з повідомленням, інвестиційна привабливість території підвищуватися за рахунок інженерної підготовки, зокрема заплановано прокладання доріг, інженерних мереж і т.д.

В цілому проект індустріального парку має бути реалізований до 2017 року, створені в парку виробництва дозволять працевлаштувати близько 10 тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106