Законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС має бути внесений у парламент якнайшвидше. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив член комітету ВР з питань євроінтеграції, заступник голови фракції ВО «Свобода» Олег Панкевич.

Нардеп зазначив, що комітет просить Кабмін та Адміністрацію Президента внести документ у парламент до 12 серпня, щоб його розгляд не затягувався.

«Що стосується економічних аргументів (про необхідність відкласти ратифікацію, оскільки є ризики для економіки України. - Ред.), вони мають право на існування, але про них треба говорити», - сказав він.

Крім того, Панкевич наголосив, що відсутність плану ратифікації та імплементації угоди не є аргументом. «Виникає запитання: чому цього досі немає. Так, це важливе питання, але воно не має зупинити подачу документа у ВР. Є колегіальний орган, комітети, потрібна дискусія у широкому форматі. Ми повинні разом працювати, щоб ризиків було менше, а більше позитиву», - зазначив він.

«Європейський курс має бути необоротним. Я дуже сподіваюся, що сьогоднішні заворушення і неквапливість не диктується позицією східного сусіда», - акцентував він.

Нагадаємо, що Адміністрація Президента має намір ще на місяць відкласти спрямування до Верховної Ради пакета документів для ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. За цей час в АП сподіваються заощадити 280 млн грн.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом