Генеральна прокуратура України оголосила про підозру низці посадових осіб, причетних до скоєння злочинів під час акцій протесту протягом січня-лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«24 липня повідомлено про підозру низці співробітникам органів внутрішніх справ, прокуратури і суду за фактами проведення ними незаконного затримання осіб, які брали участь у масових акціях протесту в м. Києві на підтримку Майдану, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності, а також за фактами винесення суддею завідомо неправосудних рішень про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою учасникам цих акцій», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що йдеться про слідчих органів Головного управління МВС України в м. Києві, прокурорів міської та районної прокуратур столиці, а також суддю районного суду столиці.

«Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове розслідування», - йдеться в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що відомості про скоєння зазначених кримінальних правопорушень ще в лютому цього року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 371, 372, 375, 366 КК України.

Нагадаємо, депутат від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль, який очолює тимчасову слідчу комісію з розслідування подій на Майдані, вважає, що вся правоохоронна система на сьогодні не налаштована на розслідування вбивств людей на площі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192