Сполучені Штати Америки розглядають можливість надання Україні статусу союзника Організації Північноатлантичного договору без безпосереднього членства в НАТО.

Про це в ході зустрічі із заступником міністра оборони України Ігорем Кабаненком заявив генерал-ад'ютант Національної гвардії штату Каліфорнія Девід Болдуїн, повідомляє прес-служба Міністерства оборони

За словами Болдуїна, американська сторона високо цінує співпрацю зі Збройними силами України й готова надавати їм всебічну підтримку.

Генерал також наголосив, що зараз на розгляді в уряді США перебуває проект закону про запобігання російській агресії, ухвалення якого дозволить Україні отримати статус союзника США без членства в НАТО.

«У наших намірах - надалі розширювати співпрацю зі Збройними силами України та нарощувати обсяги співпраці», - заявив Болдуїн.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко висловив думку про те, що у разі, коли санкції не працюють, є підстави для звернення до Конгресу США про надання Україні для вирішення проблем безпеки спеціального статусу - головного союзника поза блоком НАТО, такого як Ізраїль, Австралія і Філіппіни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84