ТОВ «Виробниче об'єднання «Кременчуцький автоскладальний завод» (КрАСЗ, Полтавська обл.), що входить у групу компаній «АІС», з 1 серпня припиняє випуск автомобілів.

Як повідомив журналістам у четвер директор підприємства Микола Черниш, таке рішення прийняло керівництво АІС.

За його словами, обвал попиту на автомобільному ринку більш ніж удвічі внаслідок економічної кризи, припинення підтримки вітчизняних автовиробників, а саме зниження розміру спецмита на нові автомобілі, скасування утилізаційного збору призвели до плачевної ситуації в національному автомобільному виробництві.

«Система існуючих тарифних норм робить імпорт автомобілів більш вигідним, ніж виробництво. Тому керівництво АІС прийняло рішення про призупинення нашого виробництва. Автомобілі, які раніше складалися на заводі, будуть завозитися у країну в готовому вигляді», - сказав Черниш, повідомляє «Вісник Кременчука».

Він також повідомив, що у зв'язку із зупинкою складання автомобілів колектив заводу буде скорочено вдвічі. Люди працюватимуть над переобладнанням автомобілів: установкою надбудов на автомобілі в разі отримання таких замовлень.

Нагадаємо, з 23 липня зупинився Кременчуцький сталеливарний завод.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом