Прийнятий у вівторок за основу законопроект про протидію та запобігання сепаратизму і подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України може торкнутися багатьох українських політиків, бізнесменів, чиновників і навіть журналістів, пишуть «Вести».

Авторами цього законопроекту виступили депутати Олег Ляшко, Олег Тягнибок, Сергій Соболєв, Валерій Карпунцов та Ігор Єремеєв.

«Проект вводить таке поняття, як десепаратизація - очищення органів влади, силових структур, навчальних закладів та ЗМІ від сепаратистів і тих, хто їм співчуває. Тих, хто потрапив у ці чорні списки, чекає суворе кара. Крім кримінальних справ це й конфіскація майна, звільнення без права займати відповідні посади протягом певного часу редакторів ЗМІ всіх форм власності, депутатів, суддів, працівників прокуратур, держслужбовців, військовослужбовців, працівників виборчкомів і навчальних закладів», - зазначає видання.

Крім того, за даними газети, за сепаратизм зможуть ліквідувати політичні партії, приватні компанії, а також банки, засновниками яких є уряди іноземних держав, які «здійснюють агресію проти України та анексію частини її території». Останній пункт, судячи з усього, прямо спрямований на ліквідацію в Україні «дочок» російських державних банків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30