Вранці 24 липня у місті Зміїв Харківської області правоохоронці застрелили чоловіка, що чинив збройний опір, при цьому один із правоохоронців був поранений.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.

Зокрема, 23 липня до міліції звернувся 61-річний пенсіонер, який заявив, що невідомий чоловік спершу попросив підвезти його з Харкова до селища Васищеве, а потім за містом несподівано дістав предмет, схожий на пістолет, під загрозою його застосування заволодів автомобілем заявника «ДЕО-Ланос», після чого зник у невідомому напрямку.

Правоохоронці наголошують, що на розшук злочинця був орієнтований весь особовий склад харківської міліції і терміново введений на території області оперативний план «Перехоплення».

Вранці 24 липня працівники ДАІ на трасі автомобіль помітили «ДЕО-Ланос», за зовнішніми ознаками схожий на автомобіль, який був у розшуку, при цьому авто не зупинилося на вимогу інспектора ДАІ.

Правоохоронці на службовому автомобілі почали переслідування правопорушника, після чого водій «ДЕО-Ланос» не впорався з керуванням й допустив з'їзд автомобіля в кювет.

Працівники ДАІ почали переслідування правопорушника, який спробував сховатися в лісі. «Під час переслідування невідомий чоловік зробив у бік капітана міліції кілька пострілів з невстановленої зброї. Внаслідок цього міліціонер отримав проникне поранення черевної порожнини і був госпіталізований в хірургічне відділення Зміївської лікарні. Йому вже зробили операцію, життю міліціонера нічого не загрожує», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що потім працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, виявили в автомобілі зловмисника дві пари камуфляжних штанів, рукавички, військову бандану, флягу для рідини, спецзасіб «Терен», ніж та два мобільні телефони.
За тривогою були підняті всі спецпідрозділи, перекриті автошляхи міста та області, зазначають у відомстві.

Через кілька годин працівники спеціального батальйону міліції помітили в місті Зміїв чоловіка, за прикметами схожого на злочинця, якого розшукують. Працівник районного відділу ОВС попередив чоловіка, що в разі чинення опору проти нього буде застосовано табельну зброю. Але зловмисник почав тікати і відстрілюватися від правоохоронців. Боєць спеціального батальйону був змушений відкрити вогонь. Від отриманого вогнепального поранення зловмисник помер на місці.

Наразі працівниками слідчо-оперативної групи проводяться первинні слідчі дії зі збирання речових доказів. Експертами вилучено холодну і вогнепальну зброю, яка була у чоловіка. Правоохоронці встановлюють його особу. «Слідчі дії тривають», - резюмують у Харківському МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45