В офіційній державній газеті «Голос України» опубліковані закони про часткову мобілізацію, а також закон, що дозволяє розпустити фракцію Комуністичної партії України.

Відповідно до положень законів, вони набувають чинності після опублікування, отже, часткова мобілізація на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим і Севастополя, починається 24 липня і триватиме 45 днів.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Парубія, цей закон «дозволить привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення», - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також у «Голосі України» опубліковано закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради, який дав спікеру законодавче право розпускати фракцію, якщо вона стала меншою, ніж під час формування на першій сесії.

В останній місяць з фракції КПУ вийшли кілька народних депутатів, у результаті чого склад фракції у Раді стала меншим, ніж під час її формування на першій сесії.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко підписав закон про третій етап мобілізації в Україні.

22 липня Верховна Рада ухвалила зміни до регламенту, що дозволять розпустити фракцію Комуністичної партії, яку звинувачують в сепаратизмі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом