Президент України Петро Порошенко поставив завдання міністрові закордонних справ Павлу Клімкіну збільшити кількість жінок-дипломатів, які очолять українські дипломатичні представництва і представлятимуть Україну в країнах Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок є надзвичайно високим, і це варто враховувати владі у реалізації кадрової політики», - зазначив Президент під час зустрічі з жінками - народними депутатами, членами міжфракційного об'єднання «Рівні можливості».

Порошенко також наголосив, що підтримує позицію жінок-нардепів, які виступають за введення гендерного квотування у виборчому законодавстві.

«Важливо проаналізувати, законодавчо врегулювати і забезпечити підвищення ролі жінки не тільки в суспільстві, але і в управлінні державою», - зауважив він.

Президент також заявив, що виступає за збільшення присутності жінок у владі. «Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади», - сказав Порошенко. Крім цього, Президент також вважає негативним фактом те, що сьогодні в уряді лише одна жінка-міністр, а в парламенті лише 10% жінок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом