Сьогодні 18 поранених військовослужбовців прикордонних військ і Нацгвардії України будуть передані офіційним представникам країни, заявив заступник губернатора Ростовської області Вадим Артемов.

«Нам нема чого перешкоджати поверненню на батьківщину українських військовослужбовців, більше того, це в наших інтересах, оскільки щоденне перебування, харчування та лікування поранених бійців обходиться обласній скарбниці в чималі суми. Ми дуже сподіваємося, що українська сторона зможе компенсувати уряду Ростовської області фінансові витрати, яких зазнала обласна казна під час лікування і проведення складних операцій військовослужбовцям України», - сказав Артемов, повідомляє управління інформаційної політики уряду Ростовської області.

Він також спростував інформацію про нібито перешкоджання передачі поранених і загиблих військовослужбовців.

За інформацією представника МЗС Російської Федерації в Ростовській області, сьогодні всі процедурні питання про передачу українських військовослужбовців Генконсульству Української Республіки в Ростовській області вирішені.

Очікується, що сьогодні ввечері у Ростов-на-Дону прибуде військово-транспортний літак Збройних сил України, який забере на борт 18 поранених і тіло одного загиблого українського воїна.

«Четверо тяжкопоранених українських прикордонників наразі нетранспортабельні і залишаються для продовження лікування в медичних установах донського регіону», - зазначив Артемов.

Раніше через КПП «Весело-Вознесенка» в Матвеєво-Курганському районі Ростовської області українській стороні передали двох поранених військовослужбовців України та тіло одного загиблого.

Нагадаємо, директор військово-медичного департаменту Міноборони України Віталій Андронатій заявив, що в РФ зараз перебувають 22 українських військовослужбовців. З них четверо - у важкому стані, один - у комі. Двоє українських військовослужбовців померли в російських госпіталях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом