Президент України Петро Порошенко створив Національну раду реформ.

Відповідний указ № 614/2014 «Про забезпечення впровадження єдиної державної політики реформ в Україні» від 23 липня оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

Зокрема, документом передбачається створення Національної ради реформ як спеціального консультативно-дорадчого органу при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

Також указом створюються Дорадча рада реформ як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, основним завданням якого є внесення пропозицій щодо здійснення реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду та сприяння їх впровадженню, і Виконавчий комітет реформ як допоміжний орган при Президентові, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Головою Національної ради реформ є Президент України. До складу Національної ради реформ входять: голова Верховної Ради України (за згодою), прем'єр-міністр України та інші члени Кабінету Міністрів України, які очолюють міністерства, - за погодженням з прем'єр-міністром України, а також за згодою глава Національного банку України, голови комітетів Верховної Ради України, четверо представників від громадських об'єднань, представник Консультативної ради реформ.

До складу Виконавчого комітету реформ входять: заступник глави Адміністрації Президента України, до відання якого віднесені питання здійснення реформ, і представник Президента України в Кабінеті Міністрів України - за посадою, а також дві людини, кандидатури яких запропоновані прем'єр-міністром України, дві особи, кандидатури яких запропоновані головою Верховної Ради, й одна людина, кандидатуру якої запропоновано главою Національного банку України.

Персональний склад Національної ради реформ, Консультативної ради реформ та Виконавчого комітету реформ затверджує Президент України; голова та члени Національної ради реформ, голова та члени Консультативної ради реформ, директор і члени Виконавчого комітету реформ беруть участь у роботі Національної ради реформ, Консультативної ради реформ та Виконавчого комітету реформ на громадських засадах.

Крім того, цим указом директором Виконавчого комітету реформ призначено заступника глави АП Дмитра Шимківа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом