За останню добу підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій в Слов'янську і прилеглих територіях виявлено й вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів, повідомляє прес-служба ДСНС.

Так, було вилучено артилерійський снаряд, 21 мінометну міну та 72 інших вибухонебезпечних предмети. На наявність вибухонебезпечних предметів перевірено 8 адміністративних будинків та інших будівель. Обстежено 5,89 га територій.

Всього з початку виконання робіт з 6 липня піротехнічними підрозділами ДСНС України в Слов'янську і прилеглих територіях виявлено й вилучено 4844 одиниці вибухонебезпечних предметів, у тому числі артилерійських снарядів - 371 од., мінометних мін - 458 од., бойових гранат, протитанкових мін - 101 од., реактивних снарядів - 20 од., інших вибухонебезпечних предметів - 3 894 тис. одиниць.

Обстежено 177,1 га територій і 497 будівель. Також на рахунку піротехнічних підрозділів ДСНС - розмінування перекачувальної насосної станції і хімзаводу.

Крім цього, рятувальниками за тиждень розібрано завали 56 будинків (з початку робіт 64). Завантажено та вивезено 422 тонни уламків будівельних конструкцій (899). Розчищено від залишків барикад 9,5 вулиць і доріг. Проведено перевірку приміщення прокуратури, Пенсійного фонду, Об'єднаної податкової інспекції, Міського відділу внутрішніх справ.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 липня міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей і начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко доповіли Президенту, що над міськрадою Слов'янська піднято Державний прапор України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом