Шестеро українських експертів вирушать до Нідерландів для роботи у складі міжнародних комісій у зв'язку з катастрофою авіалайнера Boeing 777 в Донецькій області, заявляє віце-прем'єр України Володимир Гройсман.

«Ми надали свою пропозицію, що шість експертів поїдуть у Нідерланди для спільної роботи в команді експертів», - сказав Гройсман журналістам у Харкові, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як відомо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Увечері 21 липня потяг з тілами загиблих унаслідок трагедії літака вирушив з Тореза Донецької області в напрямку Харкова через Донецьк. 22 липня потяг, у складі якого 6 вагонів (4 вагони-рефрижератори і 2 вагони), заїхав спеціальною залізничною віткою на територію «Заводу імені Малишева» у Харкові.

Українські експерти братимуть участь в експертизі тіл пасажирів літака та в розслідуванні причин авіакатастрофи. Обидва процеси відбуватимуться під керівництвом Нідерландів, як найбільш постраждалої сторони, за сприяння ООН та ІCАО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом