Угруповання військ НАТО на території східноєвропейських держав демонстративно посилюється, заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради безпеки Росії.

«Ми будемо адекватно і відповідно реагувати на наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів і не залишимо без уваги розгортання глобальної протиракетної оборони (ПРО) і нарощування запасів стратегічної високоточної зброї», - наводить слова Путіна «ИТАР-ТАСС».

«Нам часто кажуть, що система ПРО - це оборонна система, - зазначив він. - Нічого подібного, це наступальна система, це - частина наступальної оборонної системи США, винесена на периферію».

«Що б не говорили наші зарубіжні колеги, ми добре бачимо, що відбувається насправді», - звернувся президент до учасників наради.

«Фактично угруповання військ НАТО на території східноєвропейських держав демонстративно посилюється, у тому числі в акваторіях Чорного та Балтійського морів», - сказав президент РФ.

«Зростають масштаби та інтенсивність оперативної та бойової підготовки», - додав президент. - У зв'язку з цим, вважає він, «необхідно повністю і вчасно реалізовувати всі заплановані заходи щодо зміцнення обороноздатності країни, у тому числі в Криму, Севастополі, де нам фактично доводиться заново відтворювати військову інфраструктуру».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44