У Києва в наявності 277 одиниць техніки, яку корпорація може вивести для прибирання снігу та утримання вулиць взимку, з них готових до роботи лише 111 машин, інші потребують ремонту і техоснащення, повідомив гендиректор КП «Київавтодор» Володимир Жуков, пише «Сегодня».

За словами Жукова, у «Київавтодору» - катастрофічне недофінансування. До зими потрібно докупити реагентів для посипання доріг - 51 тисячу тонн солі і 91 тисячу тонн піску. На закупівлю цих реагентів потрібно 70 мільйонів гривень. Крім того, за його словами, місто готове провести тендер і закупити 49 одиниць техніки, але на це необхідно 54 млн грн. Для того щоб підтримувати наявний парк, потрібно ще 19,4 млн грн.

Нині столичні дорожники зіткнулися з проблемою закупівлі реагентів, зокрема - солі, зазначив гендиректор КП. Раніше «Київавтодор» закуповував сіль у підприємства у Донецькій області, яке на тендерах виставляло найнижчу ціну. Проте зараз з наявних причин постачання з регіону ускладнено. Місто шукало альтернативи, але всі інші підприємства виставляють набагато вищу ціну.

У свою чергу, після доповіді Жукова, асоціація перевізників виступила з пропозицією допомогти корпорації у прибиранні снігу взимку, зокрема, взяти на себе частину вулиць для прибирання сміттєвими машинами, до яких буде прикріплений спеціальний ківш для розчищення проїжджої частини.

Крім того, директор департаменту благоустрою КМДА Сергій Садовий зазначив, що одним із важливих питань також є передача на баланс по суті нічийних міжбудинкових територій. «Для того щоб мешканці не махали лопатами самі, потрібно ці території або передати на баланс «Київавтодору», або на баланс районів», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом