Слідчі Нідерландів після прийняття рішення про розслідування авіакатастрофи літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» Королівством Нідерланди оформлять передачу «чорних скриньок» від малайзійської сторони і відправлять їх у бюро розслідування Великобританії для розшифровки.

Про це йдеться в повідомленні Державної комісії з розслідування катастрофи «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», оприлюдненому на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, повідомляється, що Нідерланди отримали офіційне звернення України з проханням делегування розслідування авіакатастрофи фахівцям Нідерландів.

Однак, як заявив під час засідання міжнародної групи експертів з розслідування представник Нідерландів, уряд Королівства поки не визначився щодо цього питання.

«Очікується, що таке рішення буде прийнято найближчим часом», - зазначає при цьому Держкомісія з розслідування.

«Після вирішення питання слідчі Нідерландів оформлять передачу реєстраторів від малайзійської сторони і відправлять їх у бюро розслідування Великобританії для розшифровки», - зазначено в повідомленні.

Під час засідання фахівці Національного бюро з розслідування авіаційних подій України також поінформували про завершення першого етапу польового розслідування в Донецькій області.

Зазначається, що фахівці, які здійснювали розслідування, вирушають до Харкова.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом