Близько 150 осіб провели у вівторок, 22 липня, акцію на підтримку жителів Донбасу біля Адміністрації Президента у Києві.

Акція розпочалася о 10:00 і тривала до 11:30.

У ній взяли участь жителі Луганської та Донецької областей.

Вони тримали в руках плакати з гаслами: «Луганськ - це Україна», «Луганськ має бути в новинах», «Луганськ - місто-заручник», «Оголосити жалобу за загиблими», «Луганці - не зрадники», «Не вбивайте дітей Донбасу» та інші.

Організатори акції у своїх виступах заявили про те, що Президент Петро Порошенко, а також київські телеканали приховують і замовчують масштаби гуманітарної катастрофи на Донбасі, повідомляють «Українські новини».

«Про війну і масове вбивство жителів Луганська ніхто не хоче говорити, зараз усі чиновники зайняті збитим малайзійським «Боїнгом». Президент у своїй промові на інавгурації обіцяв здійснити свій перший візит на Донбас, але замість Луганська, він їздить в Європу, замість того, щоб зупинити війну і вбивства мирних жителів», - зазначили організатори акції.

Вони також підкреслили, що біженцям із зони АТО або тим, чиї будинки зруйновані, пораненим держава не надає ніякої матеріальної допомоги.

Заручниками, які потрапили в полон до членів НЗФ, займаються тільки приватні особи або волонтерські організації.

«У Луганську і на Донбасі далеко не всі жителі підтримували самопроголошену Луганську народну республіку. Не треба називати нас зрадниками. Сьогодні під бомбардуваннями щодня перебувають сотні мирних жителів. Не можна закривати на це очі», - зазначив один з організаторів акції, луганець Андрій Діхтяренко.

фото Максим Требухов

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1521