Два вертольоти Мі-24 порушили повітряний простір України 21 липня.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«О 23.05 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Червона Талівка» (Луганська область) на напрямку Волошине (РФ) - Золотарівка (Україна) зафіксовано порушення повітряного простору України (до 2 км) двома вертольотами Мі-24. Надалі вертольоти повернулися на територію РФ і взяли курс на н.п. Волошино (РФ)», - сказано в повідомленні.

У ньому також наголошується, що прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та оборону державного кордону України в умовах вкрай складної та напруженої обстановки.

«Зафіксовано прибуття в населений пункт Суджа (Курська область РФ) підрозділів Забайкальського і Далекосхідного ВО ЗС РФ. Крім того, у Суджанському районі відзначається розгортання 2 вузлів зв'язку й очікується завезення апаратури засекреченого зв'язку», - зазначають у відомстві.

Держприкордонслужба підкреслює, що про факт порушення повітряного простору України проінформовані Повітряні Сили України і прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Ростовській області.

Як повідомляв ForUm, 22 липня у Держприкордонслужбі також заявили про обстріл прикордонників з території Російської Федерації протягом минулої доби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом