Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 10 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ Страхова компанія «Українська страхова група» на послуги зі страхування вартістю 4,18 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про обов'язкове страхування повітряних суден, страхування відповідальності експлуатанта за шкоду, заподіяну третім особам, та відповідальності повітряного перевізника за шкоду, заподіяну пасажирам, багажу, пошті, вантажу, а також обов'язкове страхування членів екіпажу повітряного судна та іншого авіаційного персоналу. Страховку оформляють на шість місяців, тобто до кінця поточного року, повідомляють «Наші гроші».

Страхують три літаки і два вертольоти. Найдорожче оцінили літак А-319-115 – у 364 мільйони. Кожен із членів екіпажу застрахований на 100 тис. грн. Крім того, застраховані пасажири літаків (250 тис. грн), їхній багаж (1131 грн), визначена страхова сума за затримку перевезення (4694 грн). Шкоду, заподіяну третім особам, оцінено від 150 до 300 млн грн для літаків.

«Українська страхова група» належить голландській «TBIH Financial Services Group NV» («ТіБіАйЕйч Файненшл Сервісіз Груп Н.В.»). Раніше ДУС страхувало більший авіапарк. У жовтні 2012 р. було укладено угоду на страхування протягом 2012-2013 рр. 11 повітряних суден. Тоді в ТДВ «СК «Проксіма» по 9 млн застрахували 8 літаків і 3 вертольоти.

Нагадаємо, в квітні ДУС оголосило, що збирається розпродати 6 літаків і 2 вертольоти. Експерти тоді зазначали, що це навряд чи вдасться зробити, оскільки перелічені у списку на продаж «Іл» і «Ту» застаріли, ні в Європі, ні в Росії більше не використовують. У травні в.о. голови адміністрації Президента Сергій Пашинський повідомив, що ДУС передає надлишкові вертольоти Нацгвардії, а літаки - Міністерству оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом