Уряд РФ виділив 4 млрд 940 млн рублів на розв’язання проблем, пов'язаних із біженцями з України. Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на спеціальній нараді з питань облаштування українських біженців у Росії.

«Це - дуже великі гроші», - зазначив він.

Уряд РФ спрямував трансферти російським регіонам на облаштування громадян у пунктах тимчасового розміщення. Обсяг бюджетних асигнувань становить понад 3,5 млрд руб.

«На зв'язку» з Москвою, за словами прем'єра, перебувають 36 суб'єктів РФ, що беруть участь в нараді та ще двоє керівників суб'єктів РФ, особисто присутні на нараді у прем'єр-міністра.

Медведєв також повідомив, що близько 144 тис. біженців з України звернулися у Федеральну міграційну службу Росії за отриманням статусу, не пов'язаного з роботою, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«До нас раніше і так багато приїжджало громадян України, але це для того, щоб працювати, а ось ці 144 тис. - це ті, хто звернувся за статусом, не пов'язаним із роботою», - уточнив глава кабміну. Він також повідомив, що понад 38 тис. громадян України оформляють документи на отримання тимчасового притулку.

Уряд Росії збільшив квоту на тимчасове проживання іноземців у суб'єктах РФ більш ніж на 51 тис. осіб у зв'язку із ситуацією з біженцями із України. За словами Медведєва, це дозволить отримати дозволи більшій кількості переселенців.

Як наголошується в коментарі до розпорядження, опублікованого на сайті уряду, «нині ця квота в низці суб'єктів РФ вичерпана у зв'язку з численними зверненнями громадян України, які виявили бажання переїхати на постійне місце проживання в Росію». У зв'язку з цим квота на 2014 рік збільшена для 69 російських регіонів.

Загалом по РФ квота зросла на 53,5% (51 тис. 097 дозволів), у тому числі для Бєлгородської та Ростовської областей - на 2,5 тис дозволів для кожної, Курської та Ульяновської областей - на 1 тис. дозволів для кожної.

Крім цього, встановлена квота для Криму і Севастополя (5 тис. і 400 дозволів відповідно).

Також уряд РФ скоротив термін розгляду заяв про надання тимчасових притулків - з трьох місяців до трьох днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81